You are here: Ausztria nyáron Schladming Dachstein régió SOMMERCARD Schladming-Dachstein üdülési kártya - látnivalók

Schladming Dachstein Sommercard

A szükséges plussz - Sommercard - Schladming-Dachstein nyári kártya

A kártya teljesen ingyenes, ha a mintegy 750 partner szállásadónál tölt el akár már egy éjszakát.
Érvényes: május 28. és október 26. között.
A kártya érvényessége az igény bevett szállás időtartama.

További információ a kártyáról >>

Tallózó a több tucat látványosság és érvényességi lehetőség között:

Dachstein gleccser felvonó - Ramsau

Sommercard kártyával egyszeri ingyenes belépés. sommercard

Elképesztő utazás a Dachstein 3000 -es csúcsához. Kanyargós meredek hegyi úton kapaszkodhatunk fel (Dachsteinstrasse) felvonó völgyi állomásához. Első ránézésre a hatalmas hegyek, terek hatására nem is tűnik túl nagy számnak a lentről is látszó felső állomás. Nos ez az első benyomás később alaposan megváltozik. Az induláskor a völgyi állomás épületében érdemes egy pillantást vetni a fent uralkodó időjárási viszonyokra (hőmérséklet, szél), és a ruházatot ehhez szabni, a kellemetlenségek elkerülése végett.


Wörschachklamm - Wörschach szurdok

Sommercard kártyával ingyenes belépés. sommercard

Kellemes túraút akár gyerekekkel is szurdokok, zuhogók, vízesések bámulatos világába. Wörschach faluban jól kitáblázott úton érhetjük el a szurdok út bejáratát. Kényelmes, jó tartású cipőt érdemes húzni a túrához. A legrövidebb út is jó 1 órás, kellemes kirándulást és élményt nyújt a természet kedvelőinek.

Wilde Wasser - Vad Vizek - Schladming

Sommercard kártyával ingyenes belépés. sommercard

Vad vizek világa. Sétautak, túrák bámulatos keveréke, Schladmingtól a festői  alpesi Untertal völgybe. Több szakaszból áll, a Wilde Wasser Schladming város csücskéből indul a Talbachklamm nevű úton, sziklából kirobbanó vízeséssel kellemes víz melletti sétával. A majd 12 kilométerre található a kocsival is elérhető utolsó parkoló ahonnan komolyabb túra is vár az alpesi hegyi friss nyarat kedvelőknek. Riesachfall - Steiermark legnagyobb robajló vízesés, extra hosszú valódi függőhíd a szakadék felett - kaland-kaland hátán. 

Planai felvonó, Schladming

Sommercard kártyával ingyenes belépés. sommercard

A kabinos felvonó Schladming város központjából indul, ingyenes parkolóház illetve parkoló áll a vendégek rendelkezésére.
Kétállomásos felvonó, érdemes végig felmenni, a hegyi állomáson káprázatos panoráma, és több túraút várja a túrázókat. A kellemes 1 órás körtúrára akár babakocsival is neki indulatunk. A hegyi állomáson játszótér és alpesi kötélpálya várja a gyerekeket.

Hochwurzen kabinos felvonó - Schladming- Rohrmoos

Sommercard kártyával ingyenes belépés. sommercard

Schladming település Rohrmoos városrészéből indul 1850 m -re a kabinos felvonó. A háttér, a környezet jó idő esetén ámulatba ejtő. A Dachstein szemközti 3000 m -es vonulata, alpesi házak körös-körül elszórtan a zöld réteken.

Rittisberg ülőfelvonó - Ramsau am Dachstein

Sommercard kártyával ingyenes belépés. sommercard

4 üléses nyitott ülőfelvonó közvetlenül a Dachstein masszívum lábánál. Kellemes sétautak, játszótér találhatóak a hegyi állomáson.
A hegyről lefelé óriás roller járgánnyal is jöhetünk a felvonó helyett.
A Rittisberg igazából egy komplett élménybirodalom gyerekeknek, óriás alpesi nyári bobpályával, fürdőtóval, játék parkkal.

Preunegg Jet, Reiteralm kabinos felvonó

Sommercard kártyával ingyenes belépés. sommercard

A stájer országi Dachstein - Tauern régió nyugati csücskében néhány kilométerre Schladmingtól nyugatra található új hegyi felvonó. A főútról néhány perces hegyoldali keringővel érhetjük el autóval a völgyi állomást.
A felvonó nyáron nem mindennap közlekedik, utazás előtt érdemes tájékozódni a menetrendről.