You are here: Ausztria nyáron Schladming Dachstein régió LÁTNIVALÓK | Dachstein -Tauern Dachstein gleccser felvonó - Ramsau

Dachstein gleccser felvonó - Ramsau

Dachstein gleccser felvonó - Ramsau

Dachsteinseilbahn,

4.3/5 rating (16 votes)

Sommercard kártyával egyszeri ingyenes belépés. sommercard

Elképesztő utazás a Dachstein 3000 -es csúcsához. Kanyargós meredek hegyi úton kapaszkodhatunk fel (Dachsteinstrasse) felvonó völgyi állomásához. Első ránézésre a hatalmas hegyek, terek hatására nem is tűnik túl nagy számnak a lentről is látszó felső állomás. Nos ez az első benyomás később alaposan megváltozik. Az induláskor a völgyi állomás épületében érdemes egy pillantást vetni a fent uralkodó időjárási viszonyokra (hőmérséklet, szél), és a ruházatot ehhez szabni, a kellemetlenségek elkerülése végett.


A felvonó kabinjának emelkedésével enyhe bizonytalanság érzése lehet az embernek, ami a felvonóból kiszállva sem múlik el azonnal. A konzolos semmibe kinyúló panoráma kilátót tartogathatjuk későbbre, a biztonságos korlátok mellett a hátsó részre sétálva nyugodtan gyönyörködhetünk a fenséges tájban. Persze, ha az időjárás kegyes hozzánk, mert előfordulhat, hogy a látási viszonyok igencsak korlátozottak. A látogatáshoz érdemes egy viszonylag tisztább égboltú napot választani. Megfelelő cipőben akár a nyáron is havas gleccser úton tehetünk sétát, illetve megtekinthetjük az ún. Jégpalota kiállítást (belépődíjas).

Kedvezmény nélküli ár (2015):

36 EUR (Sommercard kártyával ingyenes)

Cím

8972 Ramsau am Dachstein, Schildlehen 79

Térkép

Útvonaltervezéshez töltsd ki a térkép alatti mezőt. Húzd és vidd módszerrel navigálhatsz a térképen.