You are here: Ausztria nyáron Salzburgerland LÁTNIVALÓK | Salzburgerland Eisriesenwelt jégbarlang Werfen

Eisriesenwelt jégbarlang Werfen

Eisriesenwelt jégbarlang Werfen

3.2/5 rating (29 votes)

A világ első számú látványos jégbarlangja, megközelítés kötélpályás kabinos felvonóval és meredek hegyi sétával.

A világ legnagyobb és leglátványosabb jégbarlangja a werfeni Eisriesenwelt.

Mivel a barlang bejárata is 1644 m magasan van a Tennengebirge sziklái között, már a barlangba lépés előtt is élménydús, de egy kicsit strapás utazás vár ránk. Werfen főterén ingyenesen lehet parkolni, ahonnan érdemes busszal felmenni az 1000 m magasságban levő parkolóba. Kocsival is lehet menni, de az út igencsak meredek és kanyargós. A fenti parkolóból két lehetőség van feljutni a barlang bejáratáig, a végig gyalogtúrát csak gyakorlott túrázóknak érdemes bevállalni, a könnyebb út is jó 20 perces séta a felvonó völgyi állomásához. Érdemes tartalékolni az erőt, mert a barlangban is egész komoly séta vár ránk. Ahogy a busz, úgy a felvonó sem lesz ingyen, érdemes kombinált jegyet venni ami érvényes a felvonóra és egyben barlang belépő is.
Aki még soha nem ült felvonón az vagy nagyon élvezi vagy ... ,közömbös senki nem marad az 5 perces kis utazáson. Újabb negyedórás kis sétával érhető el a barlang, de végre itt vagyunk. A barlangtúra során majdnem 150 méter szintkülönbséget kell leküzdeni, melegünk viszont biztos nem lesz, meleg ruhával és strapabíró túracipővel érdemes készülni, ja és egy fél nappal is. Ovis gyerekeket csak akkor vigyünk magunkkal ha már előzetesen kiképeztük őket néhány korábbi túra során, nehogy nyafiba menjen át a jégbirodalom látogatása.    
A barlangban villanyvilágítás nincs, karbidlámpa és égő magnéziumcsík ad megvilágítást. A túra a jégbarlangban mintegy 70-80 perc. A látvány minden képzeletet felülmúló, egy igazi mese jégbirodalomban járhatunk.

Kedvezmény nélküli ár (2015):

13,00 EUR (kombinált jegy barlangbelépő+ felvonó 22 EUR)

Cím

Eisriesenwelt Werfen Eishöhlenstraße 30 A-5450 Werfen

Térkép

Unable to get map center coordinates, please verify your location! (47°29'54" , 13°11'39" )